Имплантология

Имплантологията е дял от денталната медицина, която навлиза все по-широко в ежедневната дентална практика, даваща съвременни концепции за възстановяване и заместване на липсващи зъби чрез импланти. 

Най-общо имплантът представлява титанов винт, който се поставя в костта, в предварително оформена костна ложа, отговаряща на диаметъра на импланта. Имплантите възстановяват естетиката и функцията на изгубените зъби. Те са изградени от биоинертен материал, който не дразни костта и не предизвиква възпаление. Те поддържат нивото на костта около тях и намаляват до минимални граници резорбцията и загубата на костна тъкан.

планиране

Tози етап включва предварителен преглед и диагностика, вземане на ориентировъчни отпечатъци, рентгенови снимки, както и задължителното 3D сканиране (СВСТ) на горната или долна челюст, в зависимост от мястото и позицията на импланта в костта.

без стрес

Ако се страхувате от дентални интервенции, не сте единствените. Това обаче не следва да е причина да не получите необходимото лечение.

Решението за Вашият проблем е лесно и лесно. 

Всички дентални манимулации в LEGE ARTIS могат да се извършват под обща или локална анестезия, което напълно ще елиминира дисконфорта и безпокойството Ви. Моля посъветвайте се с  Вашия лекуващ дентален лекар.

 

хирургичен етап

Този етап има няколко стъпки и обикновено продължава от 30 мин, до 1-2 часа, в зависимост от това колко на брой импланти се поставят. След поставяне на импланта, ако той е поставен в зона с по-малко количество кост, се добавя изкуствена кост на прах или малки гранулки (костна аугментация) около имппланта,за да се осигури добра височина на костната тъкан около импланта. Целият този комплекс се покрива с колагенова мембрана и венецът се зашива отгоре. Конците се отстраняват между 10-ия и 14-тия ден. Периодът на остеоинтеграция на импланта продължава между 3 и 9 месеца в зависимост от сложността на манипулацията.

ортопедичен етап

Този етап включва поставянето на сулкус формери (оформители на венеца), а след това и на абатмънти(пънчета) върху имплантите, над които се поставят корони или мостове. При пациенти с изцяло обеззъбени челюсти поставянето на импланти на горна и долна челюст осигурява стабилност и конфорт на протезните конструкции и предотвратява необходимостта от непрекъснатопоставяне на лепило за протези(Corega), както и тяхното разлепяне.

Контакти

телефон

(052) 992 190

адрес

 ул. Ген. Столипин 58

 Варна 9002

работно време

 08:30 – 18:00