ортодонтия

Ортодонтията е дял от стоматологията, който се занимава с неправилно подредените зъби и неправилните съотношения на зъбните дъги и челюстите. Сами по себе си, те не са заболяване, но са предпоставка за по-ранната поява и по-тежкото протичане на всички заболявания в устната кухина.

Съвременната ортодонтия Ви предлага голям избор от решения (брекети, шини и алайнъри) в зависимост от Вашето състояние и естетически желания.

 

лечение с брекети

 

 Фиксираните апарати в Ортодонтията са брекетите. Те се използват за лечение на много ортодонтски проблеми и имат редица преимущества в сравнение със снемаемите ортодонтски апарати. Лечението с тях, в зависимост от вида и степента на разместване на зъбите, може да продължи между 1,5 и 3 години. Поставянето на брекетите е бърза, но деликатна, финна и доста специализирана дентална манипулация, която изисква предварителен анализ по модели (отляти като копие на зъбите в устата), рентгенови снимки (ортопантомография и телерентгенография) и избор на подходяща система брекети за всеки конкретен случай. Самото поставяне на брекети е финална фаза от вече плануваното лечение.

Галерия>

Моля свържете се с наш Ортодонт за предварителен преглед.

Контакти>

 

лечение с clear Aligner

 Алайнерите са прозрачни шини, които са алтернатива на брекети. Те са ново поколение незабележими и снемаеми, изработени от безвреден термопластичен материал. Алайнерите се поставят върху зъбите за много по-кратък период от време (приблизително от  три до шест месеца). С времето подравняват зъбите Ви, без да усетите, измествайки зъбите към желаната позиция. 

Резултатът е добре подредени зъби с пълна липса на дискомфорт.

  • Незабележими – изработени от прозрачна пластмаса, незабележима от обкръжението ви. 
  • Снемаеми – можете да ги свалите по време на хранене и миене на зъбите. 
  • Индивидуални – прилягат точно за вас, след като се вземе прецизен отпечатък на захапката. 
  • Хигиенични – бързо и лесно се почистат, за безкомпромисна устна хигиена. 
  • Комфортни – не се усещата в устата и не причиняват излишен дискомфорт;
  • Без възрастови ограничения – алайнерите могат да се прилагат във всяка възраст. 
Етапи на лечението?

Всяко лечение с алайнери минава през няколко етапа: 

1. Първичен преглед и консултации;
2. Снемат се дигитален отпечатък на вашите зъби и захапка;
3. Вторична консултация, в която се уточняват всички етапи и начин на личение, чрез алайнери;
4. Старт на лечението. Поетапно и плавно преместване на зъбите към правилната позиция. Препоръчително носене 22 часа в денонощието;
5. Приключване на лечението. В зависимост от сложността и целта на лечението периода е от 3 (три) – 6 (шест) месеца. 

Подходящ ли съм за лечение с Алайнери?

Алайнерите са създадени за лечение на леки и средно-тежки ортодонтски случаи. Освен естетиката те поддържат здравето и хигиената на вашата устна кухина. Те могат да коригират неправилна захапка или струпване на зъби.

Мога ли да ги свалям когато се храня?

Да,напълно възможно е. Алайнерите се свалят лесно. Няма никакво значение или ограничения по отношение на храненето и консумацията на напитки. Единственото, което не трябва да забравяте е след храна веднага да ги сложите. 

Почистават ли се алайнерите?

Алайнерите е хубаво да се почистват веднъж на ден, стандартно с четка и паста за зъби. 

Детско ортодонтско лечение

Ортодонтското лечение в детска възраст се налага доста често. Причините може да са както свързани с подреждане на зъбите в устата, така и за контрол на вредни навици, или за направляване растежа на челюстите. 

 

 

контакти

телефон

(052) 619 020

адрес

ул. Ген. Столипин 58

гр. Варна